Balance in the body is the foundation for balance in life

88% van de Nederlanders ervaart stress.. 80% van de Nederlanders heeft een traumatische ervaring gehad.. 

Stress is een vorm van spanning, veroorzaakt door een chemische reactie in je lichaam. Je ervaart stress als je in contact komt met iets dat spanning of druk veroorzaakt. Dit kan b.v. een sollicitatiegesprek zijn, maar ook een bus die op je af dendert. Lichte stress zorgt er voor dat je beter kan presteren doordat je alerter bent. Langdurige stress of stress door trauma (PTSS) kan echter heel vervelend uitpakken.

Stress en trauma zetten zich niet alleen vast in onze geest, maar ook in ons lichaam. Als we langdurig de negatieve gevolgen ervaren van chronische stress of PTSS komen we uiteindelijk bij de psycholoog terecht. Het lichamelijke stuk word helaas vergeten...

Beeld je eens in: een hertje die op de steppe in Afrika heerlijk staat te drinken aan een meertje… Plotseling duikt er een leeuw op en die zet de aanval in. Het hertje verstilt heel even en zet het dan op een rennen. Het hertje heeft vandaag geluk, hij weet te ontkomen aan de scherpe klauwen van de leeuw. Als je het hertje blijft volgen dan zie je dat hij gaat trillen over zijn hele lichaam…hij schudt hiermee de stress van de aanval van zich af. Hierna gaat hij weer lekker verder drinken. Het hertje denkt verder niet meer aan de aanval….

Wij mensen zijn dit verleert! Wij zijn het verleert om te trillen na stress en trauma. En als het al gebeurt dan onderdrukken we dit omdat we niet zwak willen overkomen. En ook al zit onze taal er vol mee (denk aan; ‘trillen van woede’, ‘met angst en beven’, ‘met trillende stem’), het is toch meer gangbaar dat we grijpen naar slaappillen, alcohol, drugs of de tv.

En zo blijven we maar vast zitten in de stress, in burn-outs en de schadelijke gevolgen van PTSS. Maar dat hoeft dus niet!

In de trauma & stress sessies bij WORCSS zorg ik er samen met jou voor dat je lichaam kan ontladen door speciale trauma/stress release oefeningen (TRE). Deze lichaamsoefeningen zetten het trillen van je lichaam op gang, terwijl je zelf de controle blijft houden. Bovendien zorgen we er in de sessie voor dat je, indien nodig, ook psychisch de nodige zaken kan transformeren en loslaten. Daarnaast krijg je ook door middel van mindfulness het gereedschap om toekomstige stress het hoofd te bieden.

Door de sessies bij WORCSS zal je eindelijk weer lekker in je vel komen te zitten zonder de lichamelijke pijn (verkrampte spieren, hoofdpijn etc.) die veroorzaakt wordt door stress en trauma. Ook zal je stoppen met het piekeren en zorgen maken en zal je meer plezier in het leven krijgen! Tevens geschikt voor kinderen met trauma.


Waar:

In de praktijk of bij jou thuis (in overleg).

Wanneer:

Volgens afspraak

Kosten:

De intake is gratis! Een sessie van 1 uur bedraagt €55,-.